søndag 14. mars 2010

En sporvogn til Begjær

Jeg har sett teaterstykket En sporvogn til Begjær med min kjære Silje.
En sporvogn til Begjær er blitt et referansepunkt for senere film- og teaterproduksjoner siden urpremieren på Ethel Barrymore Theatre på Broadway for over seksti år siden. En sporvogn til Begjær var også en dramafilm i 1951 med Marlon Brando (A Streetcar Named Desire) der spilte han Stanley Kowalski.
 (Marlon Brando som Stanley Kowalski)
I dette stykket er det Stanley Kowalski og Blanche Dubois som er motpolene. Stanley er den selvsikre, uforsiktige, mannlige, råe, utilslørte karakteren i stykket. Mens Blanche Dubois er den fjerne, skjøre, og romantiske. Mellom dem er det Stella, som er søsteren til Blanche og konen til Stanley.

På DNS spiller:
Stanley - Frode Winther
Marianne Nielsen - Blanche
Ellen Birgitte Winther - Stella

Regissør er Stein Winge.

Frode Winther gjør en utrolig god innsats som Stanley, og trollbunder vel de fleste av damene i publikum i første akt. Han redefinerer jeans og hvit t-sjorte. For å si det rett ut, han er HOT i første akt. Vel og merke i første akt, for i andre akt viser Stanley mer hvem han er og han blir mer kvalm...
Marianne Nielsen er en skuespiller i egen klasse, så det blir vanskelig for meg å si noe om henne. Hun gjorde en fantastisk innsats, og du må nesten se henne selv for å bedømme.
Ellen Birgitte Winther er også HOT i dette stykke, hun er akkurat slik jeg "trodde" Stella var. Så all ære til ensemble på DNS på denne oppsettning. MÅ SEES!
(Frode Winther)
(Marianne Nielsen)
(Ellen Birgitte Winther)
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar