torsdag 4. november 2010

Lasange, lagd fra bunnen

  • Kjøttsaus:
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk hakket løk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts pepper
  • 2 ts salt
  • ca. 1 dl vann 
Slik gjør du

Ta den hakkede løken oppi en varm panne, stek til løken er litt brun. Tilsett kjøttdeigen, stek den til den er brun. Tilsett hvitløk, hermetiske tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne.

  • Ostesaus:
  • 1 ss / margarin smør
  • 1 dl hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 dl revet hvit ost
  • 1 ts salt
  • 9 stk lasagneplater
Slik gjør du
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i revet hvit ost og la den smelte mens du rører om.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.

Sett formen i ovnen på 200° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør.  La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Server med baguette og salat ved siden av.



Det er høst i Bergen, og jeg liker det! Høst betyr stearinlys, fyr i peisen, kakao, mørke kvelder og masse hjemmekos. Høsten er den aller mest kosligste årstiden, det er den eneste årstiden jeg faktisk ikke har noe imot regnet som smeller på ruten. Hvorfor? Fordi jeg sitter inne med en kopp kakao, eller te foran peisen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar